Workshop Arto Fama & Eline Spek - Toernooivoorbereiding

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 19:13

Zin om je voorbereiding voor het NHK te verrijken? In deze workshop besteden we aandacht aan twee punten waar veel mensen meer uit kunnen halen: effectief gecoacht worden en jezelf veilig houden. In 3 uur bieden we je inzicht, praktische richtlijnen en de gelegenheid om daar samen mee te trainen.

Datum: Vrijdag 8 september 2023
Tijd: 14:30 - 17:30 of 19:30 - 22:30 uur
Locatie: Sporthal Reeshof, Heereveldendreef 8-10, 5043 EX Tilburg
Entree: €30 per slot

Ze zullen twee keer een workshop geven op vrijdag 8 september 2023. Een van 14:30 - 17:30 en een van 19:30 - 22:30 uur.

Workshop:

Effectief gecoacht - Als vechter sta je met een goede coach in je hoek sterker. Of iemand voor jou een goede coach is, hangt sterk af van hoe goed jij weet wat je nodig hebt in het gevecht. In deze workshop geef ik je handvatten om je bewust te maken van wat voor jou het beste werkt. We gaan oefenen met verschillende coachingsstijlen, zodat je kunt ervaren wat bij je past. Zo kun je de samenwerking met een vaste coach verbeteren. Ook kun je een ‘gelegenheidscoach’ snel briefen over hoe jij geholpen kan worden.

Red jezelf - Door de focus te verleggen van treffen naar het actief dwarsbomen van je tegenstander, geef je jezelf meer kans om het gevecht te winnen. Als bonus verlaag je de kans op een blessure. In deze workshop leg ik uit waarom en hoe je dit doet.

In het eerste deel van de workshop nemen we door wat belangrijk is voor deze strategie: eerst jezelf redden, dan de ander treffen. Vervolgens behandelen we een aantal veel voorkomende aanvallen en praktische oplossingen daarvoor. Aan het einde heb je een richtlijn waar je zelf verder mee aan de slag kan.

Na de workshops die ongeveer een uur per stuk duren, combineren we beide onderwerpen. Met gerichte oefeningen gaan jullie in groepjes aan de slag om de nieuwe vaardigheden te trainen. Als je daarbij vragen hebt, zijn wij beiden beschikbaar om je verder te helpen. Wij hopen dat je na deze workshop beter voorbereid bent op je volgende toernooi!

Benodigdheden:

Voor deze workshop heb je nodig:
- Langzwaard
- Aangeraden: toernooigear
- Minimaal: masker, kraag, borstplaat, elleboogbescherming + zware handschoenen
- Je kunt vooraf tweetallen maken (dus nodig gerust je vaste coach uit)
- Water, handdoek, eventueel een kleine snack

Aanmelden:

Inschrijvingen gaan open op:
Maandag 14 augustus 2023 om 20:00 uur (voor alleen De Zwaardkring leden)
Zondag 20 augustus 2023 om 20:00 uur (open voor iedereen)

Volg het Facebook event: https://fb.me/e/zNJagSYE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.