Jeugdlessen zwaardvechten

Zwaardvechten kun je leren. Ook als jeugd! Daarom biedt De Zwaardkring ook lessen aan voor jongeren. Natuurlijk is zwaardvechten een sport waarbij wat lichamelijke kracht en inzicht komt kijken, net als verantwoordelijkheid. Daarom geven we lessen voor jeugd vanaf 12 tot en met 18 jaar. Ben je nog net te jong? Kom dan gerust eens langs om te kijken. Oud genoeg? Dan volg je bij ons vrijblijvend twee proeflessen voordat je hoeft te besluiten of zwaardvechten toch écht de sport is voor jou!

 

Interesse? Stuur een mail naar info@zwaardkring.nl of meld je aan via de knop hieronder.

Info

  • Leeftijd: 12 t/m 18 jaar
  • Datum: zondagen van 09.30 tot 10.30 uur
  • Locatie: Sporthal Dongewijk, Dongewijkdreef 40, Tilburg
  • Instructeur: Merlyn Janssen

Wat leer je?

Zwaardvechten klinkt misschien eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken voordat je een volleerd zwaardvechter bent. Denk bijvoorbeeld aan je houding; waar staan je voeten, hoe draai je je heupen en waarop richt je eigenlijk op met je zwaard? En dat is nog maar het begin! 

 

We gaan allerlei basisslagen en -hoedes langs. Zo maak je kennis met slagen zoals de unter- en oberhauw. En hoedes zoals de vom tag en ochs. Zodra je die onder de knie hebt, gaan we verder met wat meer gevorderde technieken.

 

Onze instructeur leert je de basis en helpt je om je vaardigheden op te bouwen zodat je tussen je 16e en 18e* klaar bent om met de volwassen trainingen mee te doen.

 

*Voor jeugd tussen de 16 en 18 vindt overstap naar volwassen trainingen plaats in overleg met zowel de instructeur als de ouder/voogd.