Einde van HEFFAC (maar niet van de samenwerking)

Gepubliceerd op 2 augustus 2022 om 20:34

HEFFAC is ten einde! Het Historical European Fighting and Fencing Arts Coalition, een hele mond vol, was een samenwerkingsverband tussen scholen uit België en Nederland met als doel betere samenwerking, verbroedering en het versterken van H.E.M.A. in de Benelux.

Door de komst van nationale bonden bleek de behoefte aan een dergelijke organisatie steeds kleiner. Maar we blijven natuurlijk samenwerken!

Concreet betekende HEFFAC een jaarlijks evenement waar onze scholen elkaar ontmoetten voor workshops, demonstraties en toernooien. We zijn een aantal jaren verder en zowel in België als Nederland zijn er nu nationale bonden opgericht. Voor nieuwe scholen zijn deze bonden de aangewezen organisatie om je bij aan te sluiten, zeker nu er ook nationale competities zijn opgestart.

Daarom kiezen steeds meer scholen ervoor HEFFAC te laten voor wat het is en zich te richten op de ontwikkeling van hun nationale bond. Het jaarlijkse HEFFAC-evenement zal worden vervangen door een internationaal evenement waar de Belgische en Nederlandse bond samen de traditie van ontmoeten en samen trainen en leren zullen voortzetten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.