Meer gevechten en grotere variëteit aan tegenstanders dankzij Clubtoernooi 'nieuwe stijl'

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 15:26

Het jaarlijkse Zwaardkring-clubtoernooi van afgelopen 27 mei in Sporthak Blaak (Tilburg) was weer een mooi evenement voor alle leden, en des te leuker omdat door een andere aanpak iedere deelnemer aan meer gevechten kon meedoen tegen een grotere variëteit aan clubgenoten.

Voorheen kende het clubtoernooi de gebruikelijke eliminatierondes waarna de winnaars van die rondes elkaar in de kwart-, halve en uiteindelijke finale troffen. Nadeel is dat sommige deelnemers er dan snel 'uit liggen', terwijl we iedereen juist zoveel mogelijk willen laten vechten. Hoe los je dat op terwijl je het tóch competitief en sportief houdt?

Een andere aanpak

Dit jaar hebben we de deelnemers van de verschillende Zwaardkring-trainingslocaties (Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch) voor de eerste ronde zoveel mogelijk door elkaar gehusseld, om vechters kennis te laten maken met tegenstanders van andere locaties die ze waarschijnlijk nog niet kenden.

De tweede ronde was op basis van de uitslagen in de eerste ronde: maar in plaats van de winnaars en verliezers uit ronde 1 al meteen van elkaar te scheiden, wilden we voor deze ronde juist een zo goed mogelijke spreiding van alle niveaus in de verschillende poules. Op deze manier maakte iedereen kennis met nog meer deelnemers, vechtstijlen en niveaus.

Voor de derde en laatste ronde werden de deelnemers op basis van hun prestaties tijdens ronde 2 in een definitieve poule op hun eigen niveau ingedeeld.

En wat leverde dat op?

Deze aanpak betekende: meer gevechten tegen deelnemers van andere locaties, meer gevechten per deelnemer om aan mee te doen en meer kans om op je eigen niveau winst te halen. Het clubtoernooi is daarmee nog meer dan voorheen een gelegenheid om met zoveel mogelijk mede-Zwaardkringers de (vriendschappelijke) strijd aan te gaan. Deze manier van een toernooi organiseren hebben we overigens 'geleend' van onze collega's van HVN uit Oegstgeest.

 

Dankjewel aan iedereen die meegeholpen en meegedaan heeft!

Benieuwd naar de komende Zwaardkring-activiteiten? Kijk hier voor de agenda.


De winnaars:

Poule 1:

  • 1e: Jerze de Reus
  • 2e: Kees Diependaal
  • 3e: Erik de Man

Poule 2: Serge Mes

Poule 3: Alexander van den Akker

Poule 4: Blore Joao

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.